Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Interne intervine în scandalul de la petrecerea cu poliţişti şi procurori din Bucureşti

Ministrul Afacerilor Interne intervine în scandalul de la petrecerea cu poliţişti şi procurori din Bucureşti

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut o reacţie după evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș.

Ministrul Afacerilor Interne intervine în scandalul de la petrecerea cu poliţişti şi procurori din Bucureşti
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2021   •   16:30

Ministrul Lucian Bode a făcut sâmbătă câteva precizări despre scandalul de vineri seară. La chef a participat şi adjunctul Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş care a fost prins în timp ce stătea la masă într-un restaurant din centrul Capitalei.

De asemenea, printre cei legitimaţi se aflau poliţişti şi procurori, dar şi o persoană care trebuia să stea în carantină. 

[IVM_lf04iN44ngJ]

Lucian Bode: ''Toleranță zero față de nerespectarea Legii!

Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.

De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.

Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.

În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!

Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.

Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri.

Lucian Bode: ''Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!''

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!'', a precizat ministrul Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Citiţi şi: Filmul de la petrecerea şefului din Poliţie şi lista celor care s-au aflat la terasă cu comisarul-șef Radu Gavriș

×
Subiecte în articol: politisti procurori petrecere București
Parteneri
Se schimbă CNP-ul românilor! Cum va arăta
x close