Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş: În toamna acestui an, Insula de Agrement va fi pusă la dispoziţia băcăuanilor

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş: În toamna acestui an, Insula de Agrement va fi pusă la dispoziţia băcăuanilor

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş: În toamna acestui an, Insula de Agrement va fi pusă la dispoziţia băcăuanilor
01 Apr 2019   •   20:59

Lucrările pe şantierul Insulei de Agrement din Bacău, obiectiv turistic realizat printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene, au fost reluate luni, în prezenţa ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, care a afirmat că există "toate garanţiile" ca în toamnă insula să fie pusă la dispoziţia băcăuanilor.

Deneş, care a fost însoţit de senatorul PSD Dragoş Benea, de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, de subprefectul Valentin Ivancea şi de primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, i-a cerut constructorului să urgenteze lucrările, astfel încât investiţia, care a fost abandonată în urmă cu trei ani, să fie finalizată până în toamna acestui an.

Insula de Agrement din Bacău este realizată în baza unui proiect de reabilitare şi modernizare în valoare de peste 52 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de aproximativ 16,6 milioane. Lucrările au început în urmă cu şapte ani şi, cu toate că termenul de finalizare a proiectului era sfârşitul anului trecut, ele au fost îngheţate atât ca urmare a unor contestaţii în instanţă, cât şi a faptului că societatea comercială contractantă nu dispunea de utilajele şi echipamentele necesare derulării unor asemenea tipuri de lucrări.

"La licitaţia organizată în iulie 2018, pentru asemenea lucrare nu s-a prezentat nimeni. Noua conducere a Administraţiei Bazinale de Apă Siret a grăbit însă lucrurile în vară, noua documentaţie de licitaţie a fost gata la finalul lunii noiembrie, iar astăzi avem dat ordinul de începere a lucrărilor", a declarat Dragoş Benea la întâlnirea cu ministrul Deneş.

"Avem, în prezent, toate garanţiile că în toamna acestui an Insula de Agrement va fi pusă la dispoziţia băcăuanilor pentru recreere şi sport", a spus Ioan Deneş. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close