Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei: Cum se poate face reformă fără bani? (VIDEO)

Ministrul Educaţiei: Cum se poate face reformă fără bani? (VIDEO)

Ministrul Educaţiei: Cum se poate face reformă fără bani? (VIDEO)
Sursa foto: Andronescu
17 Iun 2009   •   14:49

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a ţinut o declaraţie pe fondul ameninţărilor sindicaliştilor din Învăţământ. Aceştia au ameninţat că vor boicota Bacalaureatul dacă Ministerul nu le va spune cu cât vor fi plătiţi pentru supravegherea examenului.

"Toate ţările din UE investesc în Educaţie. România a hotărât amputarea bugetului. Mă întreb, retoric, dacă se poate face reformă fără bani. Sistemul are nevoie de reforme concrete?, a declarat ministrul.

?Se lucrează la regândirea conceptuală a evaluarii si a manualelor. Toate aceste măsuri au în centrul lor elevul. Ministerul Educaţiei a lucrat şi definitivat împreună partenerii sociali criteriile actului didactic. Documentul se va aplica începand cu anul şcolar 2009-2010.?

?Ministerul lucrează şi la eloborarea unor proiecte strategice pentru cuprinderea tuturor cadrelor didactice intr-un proces de formare continuă.?

?Este necesară şi motivarea salarială?, a recunoscut ministrul Educaţiei.

?Decentralizarea nu este un proces necesar decât dacă procesul este conceput să aducă efecte benefice asupra învăţământului?.


Ministrul Educaţiei a dedicat o parte din discursul său pentru a răspunde la ?acuzaţiile preşedintelui?. ?Mă văd nevoită să răspund acuzaţiilor preşedintelui. Nu vreau să legăm reforma de alegerile prezidenţiale.?

"Preşedintele doreşte să impună un proiect care nu a fost discutat cu nimeni. Să credem că avem adevărul absolut este o eroare. Sper că preşedintele să fie un partener şi nu un adversar în demersurile de creştere a sistemului Educaţiei?.

"Sistemul nu are nevoie de discreditare. Preşedintele a fost informat incorect. Nu s-a pus problema eliminării orelor de sport, vreau să fie clar pentru toată lumea.?

?Am operat anumite schimbări pe care unii nu le-au înteles sau pe care nu le-am explicat noi cum trebuie. Este necesară o schimbare profundă a sistemului, dar nu poate fi făcută peste noapte. Faptul că şcoala nu corespunde cerinţelor pieţei este adevărat, însă profesorii nu trebuie discreditaţi?, a concluzionat Ecaterina Andronescu.



Antena3.ro


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close