Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei acuză fostul Guvern pentru situaţia stocurilor de cărbune. Replica tehnocraților

Ministrul Energiei acuză fostul Guvern pentru situaţia stocurilor de cărbune. Replica tehnocraților

Ministrul Energiei acuză fostul Guvern pentru situaţia stocurilor de cărbune. Replica tehnocraților
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Ian 2017   •   10:20

Stocurile de cărbune la centralele termoelectrice sunt pe terminate. Ministrul Energiei, Toma Petcu acuză fostul Guvern condus de Dacian Cioloș de proasta pregătire a perioadei de iarnă și anunță că a cerut Corpului de control să facă verificări în acest sens la complexele energetice Hunedoara şi Oltenia, precum şi la Ministerul Energiei, scrie libertatea.ro.

Fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, a reacţionat la declaraţiile succesorului său în funcţie, Toma Petcu, care a acuzat o proastă pregătire în prealabil a fostului guvern pentru perioada de iarnă, afirmând că „greaua moştenire” e doar o chestiune de discurs politic.

”Stocurile de iarnă necesare sistemului energetic există şi ele au fost notificate inclusiv către guvernul Grindeanu la preluarea mandatului. Este o naivitate să credem că aceste stocuri dispar peste noapte sau se pot constitui la comandă. Stocuri pentru iarnă au început să fie acumulate încă din toamna. Discuţia pe marginea existenţei lor este o chestiune politică şi nicidecum profesională. Cine vrea să le verifice poate să o facă prin înfiinţarea unei comisii sau prin verificarea directă a cifrelor. Nu e nevoie de şapte zile că să vezi dacă ai sau nu stocuri la îndemână. Nu avem sincope în alimentarea cu energie sau agent termic, adică stocurile există şi din ele producem energia în vârf de sezon rece”, a scris Victor Grigorescu pe Facebook.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close