Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor: Şi anul viitor se vor face disponibilizări în sistemul bugetar

Ministrul Finanţelor: Şi anul viitor se vor face disponibilizări în sistemul bugetar

Ministrul Finanţelor: Şi anul viitor se vor face disponibilizări în sistemul bugetar
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Dec 2010   •   10:55

Bugetarii nu scapă de frica disponibilizărilor în 2011. Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a anunţat că programul de restructurare va continua şi anul viitor  în sistemul bugetar. Aproximativ 2.000 de angajaţi urmează să fie disponibilizaţi în 2011, a precizat Ialomiţianu  în şedinţa de marţi a Guvernului.

„În unele locuri vom avea reduceri de personal pentru că sunt cheltuieli foarte mari cu funcţionarii instituţiilor şi aceste cheltuieli, uneori, nu se justifică. Noi acum definitivăm situaţia”, a declarat ministrul Finanţelor.

După disponibilizări, Guvernul vine şi cu o măsură anticriză. Plafonul de garantare a depozitelor bancare constituite de către persoane fizice şi juridice va fi majorat din 2011 de la 50.000 euro la 100.000 euro. Potrivit ministrului, decizia de majorare a plafonului de garantare a depozitelor bancare are un impact financiar negativ estimat la 590 de milioane de lei.

Şi în ceea ce priveşte legislaţia în domeniul muncii vor fi modificări în 2011. Contractele de muncă şi ştatele de plată vor fi depuse în format electronic, iar angajatorii nu mai au obligaţia să achite comisionul de 0,75% pentru contractele de muncă păstrate la Inspecţia Muncii şi de 0,25% pentru contractele deţinute la firmă.

 



×
Subiecte în articol: gheorghe ialomitianu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close