Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Funeriu are doar 11 clase recunoscute în România (VIDEO)

Ministrul Funeriu are doar 11 clase recunoscute în România (VIDEO)

Ministrul Funeriu are doar 11 clase recunoscute în România (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Oct 2010   •   08:26

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar 11 clase, conform Legii învăţământului din România. A studiat în străinătate, dar nu şi-a echivalat diplomele. Nicio lege din România nu impune ca miniştrii să aibă studii superioare, spune Funeriu, deranjat de informaţiile apărute în presă.

Daniel Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg. Tot acolo şi-a luat şi diploma de inginer în chimie, dar şi titlul de doctor. În total, ministrul Educaţiei are nu mai puţin de 5 tipuri de studii. Însă pentru nici unul nu s-a făcut echivalarea în sistemul educaţional românesc pe care îl reprezintă.

Daniel Funeriu acuză însă adversarii politici că au pus la cale o campanie de presă împotriva sa.

"Ministrul Educaţiei este acuzat că are numai 11 clase. Ministrul Educaţiei şi Guvernul au 11 clase peste toată conducerea PSD", a fost replica lui Funeriu.

Pentru recunoaşterea diplomei de bacalaureat, demnitarul ar fi trebuit să depună la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a diplomelor un dosar cu situaţia şcolară, diploma de bacalaureat cu o semnătură specială şi o cerere scrisă. În urma acestei acţiuni, studiile i-ar fi fost echivalate în 30 de zile.

Ministrul Daniel Funeriu îşi va echivala diplomele obţinute în străinătate atunci când va deveni funcţională platforma online de recunoaştere şi echivalare a studiilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.



Antena 3


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close