Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului, Tánczos Barna: "În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă"

Ministrul Mediului, Tánczos Barna: "În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă"

"În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului, mor sute de delfini în Marea Neagră, ard combinate chimice și nu trece săptămâna fără vești îngrijorătoare privind centralele nucleare", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, astăzi, de Ziua Mondială a Mediului.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna: "În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă"
Sursa foto: Tanczos Barna/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    05 Iun 2022   •   22:40

 Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, trage un semnal de alarmă şi spune că "natură suferă", în urma războiului din Ucraina şi că este nevoie să acționăm urgent, la nivel global, pentru protejarea planetei.

"Astăzi avem o dublă sărbătoare. În acest an Ziua Mondială a Mediului se suprapune cu Rusaliile Catolice.

 Am sărbătorit și anul acesta la Șumuleu Ciuc, împreună cu sute de mii de pelerini, una dintre cele mai mari sărbători creștine, iar motto-ul pelerinajului a fost „pace și bunătate”.

 Dacă nu este pace, nu doar oamenii, ci și natura suferă. În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului, mor sute de delfini în Marea Neagră, ard combinate chimice și nu trece săptămâna fără vești îngrijorătoare privind centralele nucleare.

Trebuie să manifestăm mai multă bunătate față de semenii noștri dar și față de mediul înconjurător. Tema din acest an a Zilei mondiale a mediului, "Un singur Pământ", subliniază nevoia unui mod de viață sustenabil în armonie cu natura și ne transmite că este nevoie să acționăm urgent, la nivel global pentru protejarea planetei.

Îmi doresc ca omenirea să înțeleagă că este inadmisibil ca în timp ce investițiile uriașe în tehnică militară sunt în continuare o prioritate, finanțările pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice stagnează sau sunt chiar inexistente în multe țări și continente", a scris duminică ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna ministrul Mediului poluare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close