Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii: Codul Social va sprijini familiile defavorizate, persoanele cu dizabilităţi şi copiii

Ministrul Muncii: Codul Social va sprijini familiile defavorizate, persoanele cu dizabilităţi şi copiii

Ministrul Muncii: Codul Social va sprijini familiile defavorizate, persoanele cu dizabilităţi şi copiii
Sursa foto: Foto: Intact images
07 Ian 2011   •   14:12

Ministerul Muncii urmează să prezinte Codul Social, care "va veni foarte mult în sprijinul familiilor defavorizate, al persoanelor cu dizabilităţi şi al copiilor", a anunţat Ioan Botiş, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa. Potrivit ministrului Botiş, Codul Social reprezintă poate cea mai importantă reformă în zona socială, al cărei scop este să îmbunătăţească din punct de vedere calitativ serviciile pe care le acordă statul.

"Urmează ca, în luna februarie, să ne prezentăm cu Codul Social, care va pune bazele unei reforme sociale şi va veni foarte mult în sprijinul familiilor defavorizate, al persoanelor cu dizabilităţi şi al copiilor”, a declarat Ioan Botiş, potrivit Mediafax.

„Este poate cea mai importantă reformă în zona socială şi scopul acestei reforme este de a îmbunătăţi calitativ foarte mult serviciile pe care le acordăm şi de a creşte valoric, în unele cazuri, serviciile pe care le acordăm celor care sunt în situaţii de excluziune socială. Este o reformă importantă. Eu cred că ea va schimba foarte mult în bine viaţa multor cetăţeni din România", a adăugat ministrul Muncii.

Potrivit lui Ioan Botiş, Codul Social va statua principiile de bază ale unei filosofii sociale noi pentru România şi se va baza pe două componente importante, testarea de venituri şi de mijloace. Ministrul a adăugat că sunt vizaţi familiile sărace, persoanele cu dizabilităţi şi copiii.

"În primul rând, ne adresăm familiilor sărace şi vom avea un plafon maxim până la care ne vom adresa acestor familii. În al doilea rând, ne adresăm persoanelor cu dizabilităţi, fiindcă vom stimula foarte mult integrarea pe un loc de muncă şi economia locului de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. În al treilea rând, vom avea în vedere în mod special sprijinirea copiilor şi stimularea educaţiei sau sprijinirea şi investirea în educarea copiilor noştri", a mai spus ministrul Botiş.

La finalul lunii noiembrie, Ioan Botiş a declarat că, prin Codul Social, va fi redus atât numărul prestaţiilor sociale, cât şi al beneficiarilor.

 

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Parteneri
Ciolacu: Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii
x close