Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Nagy, aproape urmărit penal

Ministrul Nagy, aproape urmărit penal

Ministrul Nagy, aproape urmărit penal
19 Mar 2007   •   15:01

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, ministrului Justiţiei, Monica Macovei, cererea privind începerea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Zsolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Conform Mediafax, decizia şefului statului are la bază concluziile raportului întocmit de Comisia specială instituită în urma sesizării făcute de către Parchetul General pentru analiza plângerilor penale referitoare la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiei de către Zsolt Nagy. Comisia specială a verificat această sesizare şi, în baza analizei efectuate, a întocmit un raport.

"În concluziile Raportului se arată că Ťdupă analiza sesizării, a declaraţiilor ministrului Zsolt Nagy şi a materialului probator pus la dispoziţie de Parchet şi de către ministrul Nagy, Comisia nu recomandă clasarea, dar nici nu se poate pronunţa în sensul existenţei unor indicii temeinice privind comiterea de către ministrul Nagy a vreuneia din infracţiunile nominalizate în sesizarea Parchetului. De aceea, Comisia propune continuarea cercetărilor, cu sau fără începerea urmăririi penale, pentru a se putea confirma sau infirma implicarea ministrului Zsolt Nagy în săvârşirea vreunei fapte prevăzute de legea penală, ţinând cont şi de menţiunile din referatul Parchetului privind existenţa unor probe în curs de administrareť".

Preşedinţia precizează că Traian Băsescu a decis sesizarea ministrului Justiţiei pentru începerea procedurilor legale de urmărire penală a lui Zsolt Nagy, apreciind că justiţia este singura în măsură să procedeze la cercetarea faptelor pentru clarificarea situaţiei juridice a persoanelor presupuse a fi implicate în fapte penale. Conform sursei citate, şeful statului l-a informat pe Zsolt Nagy asupra deciziei privind începerea procedurilor legale pentru urmărirea penală. Potrivit legii, decizia privind suspendarea din funcţie a ministrului pe durata cercetării penale îi aparţine şefului statului. Preşedinţia nu a precizat dacă Băsescu a luat o hotărâre în acest sens în privinţa lui Zsolt Nagy.

Ministrul se declară nevinovat de toate acuzaţiile. Nagy spune că se pune la dispoziţia procurorilor, nu vrea să evite justiţia şi nu înţelege de ce s-a amânat până acum luarea unei decizii în privinţa sa. Ministrul spune că întreg scandalul i-a afectat credibilitatea ca om politic şi vrea să se tranşeze în instanţă întreaga afacere.

Reacţia UDMR
UDMR şi-a exprimat poziţia politică faţă de demersurile în justiţie la adresa lui Zsolt Nagy. Uniunea îl susţine în continuare pe Nagy, care îşi va continua activitatea în fruntea Ministerului Comunicaţiilor, ?unde a avut rezultate foarte bune?, consideră Marko Bela. Liderul UDMR a apreciat şi că acuzaţiile la adresa lui Nagy sunt ?absolut nefondate?.

Reacţia premierului Tăriceanu
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că situaţia incertă a ministrului Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, în cazul căruia comisia specială de analiză a plângerilor penale nu a formulat un răspuns clar, este nefirească şi sugerează ideea unui "şantaj".

Antena3.ro

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close