Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii, ultimele detalii despre starea victimelor din Clubul Bamboo

Ministerul Sănătăţii, ultimele detalii despre starea victimelor din Clubul Bamboo

Ministerul Sănătăţii, ultimele detalii despre starea victimelor din Clubul Bamboo
Sursa foto: sursa: Facebook/ ISU Bucuresti
21 Ian 2017   •   14:18

UPDATE: Niciunul dintre pacienţii care mai sunt internaţi în spital în urma incendiului din Clubul Bamboo nu prezintă arsuri şi doar o singură persoană internată la Spitalul Floreasca se află într-o situaţie care necesită supraveghere specială, informează sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

"Niciunul dintre pacienţi nu prezintă arsuri, o singură pacientă care se află internată la Spitalul Floreasca se află într-o situaţie care necesită supraveghere specială", se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în prezent se mai află internate în unităţile spitaliceşti din Bucureşti cinci persoane care au suferit afecţiuni în urma accidentului de la Clubul Bamboo, conform datelor transmise de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Sănătăţii.

Dintre acestea patru sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi una la Spitalul Pantelimon.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Zece persoane mai sunt internate, în momentul de faţă, dintre cele 41 care s-au prezentat la unităţile de primire urgenţe, sâmbătă, în urma incendiului din Clubul Bamboo, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, potrivit Agerpres.

"În momentul de faţă sunt şapte pacienţi internaţi în secţia de terapie intensivă, respectiv în compartimentul de toxicologie. Una dintre ele, mai gravă, pacienta care a fost şi intubată, la momentul de faţă este detubată, este stabilă, dar încă este sub atenţie. Avem două paciente internate în secţia ortopedie, una cu contuzie lombară, cu suspiciune de fractură de coloană lombară, iar cealaltă cu o fractură la nivelul gleznei stângi. Mai avem un pacient care este internat la Spitalul Pantelimon. Şi el era cu suspiciune de fractură de coloană lombară. S-a infirmat, este doar contuzie de coloană lombară. În momentul de faţă, avem informaţii că la unităţile de primire urgenţe din Bucureşti s-au prezentat 41 de persoane. (...) Au mai rămas internate (...) zece", a precizat ministrul Sănătăţii, după vizita efectuată, sâmbătă, la spitalul Floreasca, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Bodog a menţionat că printre aceşti pacienţi se numără şi o cetăţeancă bulgară, dar că aceasta urmează să se externeze, probabil, pentru a se întoarce în ţara sa. El a precizat că Ambasada Bulgariei a luat legătura cu spitalul în acest sens.

Ministrul a mai declarat că managerul Spitalului Floreasca a dat asigurări că există toate dotările necesare pentru îngrijirea pacienţilor, menţionând că toate echipele medicale au fost mobilizate încă de dimineaţă, de la ora 4,00.

De asemenea, Florian Bodog a retransmis apelul cadrelor medicale către persoanele care au solicitat externarea şi care au fost intoxicate cu monoxid de carbon, pentru ca în situaţia în care au dureri de cap sau ameţeli, acestea să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat spital sau să cheme ambulanţa.

Carmen Dan a precizat, la rândul ei, că din informaţiile furnizate de medici a reieşit că starea persoanelor internate "este una pozitivă, satisfăcătoare".

"Cei care sunt în terapie intensivă sunt intoxicaţi cu fum. Am înţeles că majoritatea persoanelor au stat în club. O parte au fost pe terasă, unde se putea şi fuma. Sunt mai multe informaţii. Sunt acolo colegii de la Poliţie, fac verificările de rigoare pentru a stabili adevărul. (...) Au sărit o parte dintre ei, aşa se şi explică de ce avem doi internaţi la ortopedie", a spus ea.

Ministrul de Interne a reiterat anunţul referitor la linia telefonică 021.206.4050, unde pot suna cei care au nevoie de informaţii privind persoanele care au fost în club.

"Rugămintea noastră este ca aceia care au avut cunoştinţe să sune. Am dat până acum informaţii către aparţinători. (...) Mai avem informaţii despre o persoană care şi-ar fi serbat un eveniment în club. Nu avem nicio informaţie de la cei care au sunat, care să inducă ideea că sunt persoane dispărute. La un moment dat, am primit şi informaţia că o mătuşă a sunat căutându-şi nepotul, am reuşit să indentificăm nepotul. Facem toate demersurile necesare pentru a ne asigura că cei care s-au evacuat sunt în siguranţă", a menţionat Carmen Dan.

Ministrul a subliniat că varianta existenţei unor victime care să nu fi fost evacuate din club va putea fi exclusă doar după ce va fi cercetat tot perimetrul pe care a avut loc incendiul.

×
Subiecte în articol: Florian Bodog incendiu bamboo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close