Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: "Să fie referendum, dar cu mai multe întrebări. De exemplu, își doresc românii Legea Răspunderii Magistraților?"

Mircea Badea: "Să fie referendum, dar cu mai multe întrebări. De exemplu, își doresc românii Legea Răspunderii Magistraților?"

Mircea Badea: "Să fie referendum, dar cu mai multe întrebări. De exemplu, își doresc românii Legea Răspunderii Magistraților?"
23 Ian 2017   •   20:24

Realizatorul Antena 3 Mircea Badea a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu, că este de acord cu referendumul propus de președintele Klaus Iohannis, dar că vrea să mai vadă câteva întrebări, cum ar fi una referitoare la legea răspunderii magistraților.

“Dar sunt de acord, să facem referendum. Și să facem cu mai multe întrebări. (...) Dacă românii își doresc legea răspunderii magistraților, de exemplu, ar fi o întrebare bună pentru referendum. Sigur, poate fi făcut referendum concomitent cu cel de demitere. Să mai economisim din bani", a explicat Mircea Badea.

"Domnul Iohannis a vorbit despre politicienii răi, care ajung acolo votați de popor, dar sunt oameni răi, care vor să facă lucruri rele. Și ce să vezi, oamenii politici nu vor să modifice Vechiul Testament, ci niște legi. De exemplu, într-un frumos articol din Constituția României. Articolul 61 din Constituție. Care spune că singurul legiuitor din România este Parlamentul. Ori acest subiect nu poate fi supus la referendum. Nu poți să contrapui poporul suveran cu unicul legiuitor al țării. Sigur, la noi în țară, toată lumea vrea să fie legiuitor. Codurile Penale, făcute tot de Parlament, sigur, tot prin Ordonanță de Urgență, modificat anul trecut de doamna Prună. Dar atunci domnul Iohannis nu a reacționat, pentru că era “guvernul meu”, a explicat realizatorul Antena 3.

"Deci actualele Coduri sunt făcute fix prin Ordonanță de Urgență, de doamna Prună, dar asta nu a fost o problemă. E, domnul președinte le tratează ca și cum ar fi Biblia. Și Parlamentul nu modifică Biblia, ci legi. Ceea ce trebuie să facă. Domnul Iohannis ne spune, practic, că Parlamentul nu poate modifica legi. Dar cine? Ambasadele? Președintele? Cine?", a conchis Mircea Badea.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close