Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: „Trebuie să existe o sancțiune pentru președintele României. Parlamentul e dator față de sine, față de statul de drept”

Mircea Badea: „Trebuie să existe o sancțiune pentru președintele României. Parlamentul e dator față de sine, față de statul de drept”

Mircea Badea: „Trebuie să existe o sancțiune pentru președintele României. Parlamentul e dator față de sine, față de statul de drept”
06 Iul 2018   •   00:01

Mircea Badea a vorbit la „Sinteza Zilei” despre faptul că președintele României, Klaus Iohannis, ar trebui să fie sancționat de Parlament pentru nerespectarea hotărârii Curții Constituționale. 

Trebuie să existe o sancțiune pentru faptul că președintele României sfidează hotărârea Curții Constituționale. De fapt, nici măcar nu e o hotărâre, nu e o decizie. Este soluționarea unui conflict. Curtea Constituțională a soluționat un conflict de natură constituțională între președintele României și ministrul Justiției. Și Curtea Constituțională a zis „ministrul Justiției are dreptate”. Adică asta s-a întâmplat. Deci președintele n-are dreptate, ministrul Justiției are dreptate. Asta a făcut Curtea Constituțională. Nerespectând această decizie, președintele trebuie să sufere o sancțiune pentru că altfel toți cetățenii din România vor înțelege că e o licență de limbaj, o licență creativă. Asta nu prea e în regulă dacă o ardem stat de drept, UE, NATO. Mă refeream la faptul că dacă președintele nu suferă nicio repercursiune încălcând Constituția din România, oamenii vor înțelege că chestii asta cu Constituția și cu hotărârile sunt facultative. Nu prea merge.. Cine ar putea să-i aplice o sancțiune președintelui? Parlamentul. Prin suspendare. E dator față de sine, față de statul de drept, față de Constituție, față de popor, față e oricine”. 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close