Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea: "Vladimir Putin nu este singur în această dileală"

Mircea Badea: "Vladimir Putin nu este singur în această dileală"

Mircea Badea afirmă că Vladimir Putin nu ar putea să-și ducă planurile la îndeplinire dacă nu ar fi susținut de oameni din jurul său cu un profil psihologic asemănător.

Mircea Badea: "Vladimir Putin nu este singur în această dileală"
de Gabriel Dano    |    23 Mar 2022   •   00:35

"Mă gândesc că, totuși, Putin e clar că nu este singur. Eu credeam că e un dictator nebun și care e din ce în ce mai nebun și că, sigur că, ăia de frică fac ce spune el, dar până la urmă o să-l gâtuie careva - va spune gata cu ăsta, că e nebun rău.

Doar că-mi dau seama că nu e singur în această dileală. Deci, când l-am văzut pe Peskov la CNN... Christiane Amanpour a intervievat pe cine vreți dvs. de pe planeta asta. Și băieți buni, și băieți răi, și psihopați, adică toate felurile de cetățeni importanți, relevanți la un anumit moment pe această planetă.

I-a pus toate întrebările, l-a luat din toate unghiurile și din toată împresureala jurnalistică firească absolut redutabilă a doamnei Amanpour, ăla era în continuare egal cu sine: zeflemitor, surâzător, arogant și șmecher. Adică 'noi avem niște butoane și la o adică apăsăm pe ele'", a spus MIrcea Badea.

Continuarea, în materialul video:

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, dezvăluie în ce condiţii va folosi Rusia armele nucleare

În ediția de marţi seara a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, a fost difuzat un interviu în care purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat scopurile Rusiei în Ucraina, dar şi condițiile în care se vor lua în considerare utilizarea armelor nucleare.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a recunoscut că Rusia nu a atins încă niciunul dintre obiectivele sale militare în Ucraina și a refuzat să nege că Moscova ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare.

Într-un interviu acordat marți lui Christiane Amanpour de la CNN, Dmitri Peskov a refuzat în mod repetat să excludă ca Rusia să ia în considerare utilizarea armelor nucleare împotriva a ceea ce Moscova a considerat o „amenințare existențială”

Întrebat în ce condiții Putin ar folosi capacitatea nucleară a Rusiei, Peskov a răspuns: „dacă este o amenințare existențială pentru țara noastră, atunci poate fi”.

Întrebat apoi ce crede Putin că a realizat până acum în Ucraina, Peskov a răspuns:

"Ei bine, în primul rând, încă nu. Nu a realizat încă. Operațiunea militară specială se desfășoară strict în conformitate cu planurile și scopurile care au fost stabilite anterior”.

Întrebat apoi pe cine este de fapt furios sau supărat Vladimir Putin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a precizat.

"Putin nu este furios sau supărat pe Ucraina. Este furios pe cei din Ucraina care vor să facă parte din NATO şi care vor să trimită rachete nucleare.

Putin este împotriva celor care interzic vorbirea limbii ruse în Ucraina. Este furios pe cei din Ucraina care folosesc simbolurile naziștilor în stradă. (...)

Putin încearcă să facă lumea să asculte. Noi tot încercăm să transmitem lumii îngrijorările noastre", a precizat Dmitri Peskov, susținând în continuare că Rusia nu atacă ținte civile în Ucraina. 

Putin a stabilit un nou termen limită pentru victoria în războiul din Ucraina

Șeful Federației Ruse a ordonat realizarea obiectivelor stabilite în perioada 21 aprilie - 7 mai.

Informațiile relevante au fost împărtășitede consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko, pe canalul său Telegram: „Pe 21 martie, Putin a avut o întâlnire prin videoconferință cu Patrushev, Shoigu, Gerasimov și Bortnikov.

În timpul discuției despre situația actuală la pe front, am vorbit despre pierderile trupelor ruse, iar Gerasimov a descris pierderile drept „substanțiale.” Putin l-a întrerupt pe Gerasimov și a continuat spunând că acestea sunt pierderi tolerabile și nimic în comparație cu obiectivele care vor fi atinse după victorie”.

„Putin a limitat noile termeni ai ‘victoriei’ la 21 aprilie-7 mai, tocmai până la aceste date intenționează să forțeze conducerea ucraineană să semneze un acord care poate fi prezentat ca capitulare și să organizeze o paradă a victoriei pe 9 mai”,a continuat Anton Gherașcenko, potrivit Unian.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Vladimir Putin Dmitri Peskov
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close