Antena 3 CNN Actualitate Mircea Coşea a demisionat din funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie

Mircea Coşea a demisionat din funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie

Mircea Coşea a demisionat din funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie
Sursa foto: Mircea Cosea
07 Noi 2009   •   19:27

Secretarul de stat Mircea Coşea, preşedintele Institutului Naţional de Administratie, şi-a anunţat demisia din funcţie, dar şi din Partidul Democrat Liberal. Gestul lui Mircea Coşea este justificat de promulgarea Legii privind reorganizarea agenţiilor, ce prevede desfiinţarea INA şi transformarea ei într-o direcţie fără personalitate juridică în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Mircea Coşea a criticat transformarea Institutului Naţional de Administraţie în direcţie a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici: ?Eu protestez pentru că Institutul Naţional de Administraţie, institut european, l-au desfiinţat, deşi aducea bani la buget. Am scris scrisori oficiale domnului prim-ministru, domnului ministru de Interne, domnului preşedinte. Nici un răspuns?.

Desfiinţarea Institutului contravine normelor europene. ?Domnul Boc l-a tratat ca pe o structură din ograda primăriei de la Cluj trece la mine, lăsaţi copiii să vină la mine, fără ca măcar să mimeze dialogul cu Uniunea Europeană?, susţine europarlamentarul PSD Victor Boştinaru. În consecinţă, România va returna fondurile primite de la Uniunea Europeană.

Mircea Coşea a condus în ultimele opt luni Institutul Naţional de Administraţie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mircea cosea demisie
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close