Antena 3 Actualitate Un uriaș fake-news din România, demontat de Mircea Geoană

Un uriaș fake-news din România, demontat de Mircea Geoană

de Dan Gabor    |    29 Aug 2020   •   12:30
Un uriaș fake-news din România, demontat de Mircea Geoană

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, respinge un scenariu apărut în presa românească potrivit căruia ar fi rămas fără avizul de securitate din partea Alianței. Și NATO neagă, la rândul său, această informație.

Un “fake news de proastă calitate”, a fost mesajul transmis de Geoană pentru Libertatea. Alianța Nord-Atlantică a reacționat și ea printr-un comunicat de presă dat publicității vineri seara și citat de Calea Europeană.

“NATO nu a inițiat nicio procedură pentru reevaluarea autorizației de securitate pentru secretarul general adjunct Mircea Geoană, care își continuă activitățile periodice. Procedurile legate de emiterea și reînnoirea periodică a autorizațiilor de securitate sunt o responsabilitate națională exclusivă și suverană”, se arată în comunicat.

Mai mult, făcând trimitere la articolul de presă potrivit căreia șeful NATO, Jens Stoltenberg, l-ar fi înlocuit de urgență pe Mircea Geoană la o întâlnire de la Berlin, instituția nord-atlantică precizează:

“Călătoria sa (a lui Stoltenberg, n.red.) la Berlin în această săptămână a fost planificată cu mult timp în avans, deoarece a fost invitat personal să participe la reuniunea informală a miniștrilor apărării din UE și să se întâlnească cu oficiali germani de înalt nivel, inclusiv cu cancelarul Merkel”, menționează comunicatul NATO.

În final, NATO amintește că Secretarul General Adjunct Mircea Geoană își continuă activitățile curente, inclusiv prezidarea unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic la începutul acestei săptămâni.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close