x close

Mircea Geoană: „În România, spre deosebire de alte țări europene, alegerile europarlamentare sunt despre teme interne”

26 Mai 2019   •   16:33
Mircea Geoană: „În România, spre deosebire de alte țări europene, alegerile europarlamentare sunt despre teme interne”

Mircea Geoană a spus la Antena 3 că în România alegerile europarlamentare sunt, de fapt, alegeri despre teme interne. 

„Vom avea rezultatul oficial al alegerilor europarlamentare și scorul pentru referendum aproape în timp real. Există o corelație. Dacă există cifre de participare la vot înseamnă că înregistrarea votanților se produce inclusiv în momentul în care se vor număra voturile. Anticipez la BEC-ul va anunța mai repede decât în alte situații datorită tehnologiei. E o veste bună, intrăm în rândul lumii. Cred că e un lucru elementar”. 

„În România, spre deosebire de alte țări europene, alegerile europarlamentare sunt eminamente alegeri despre teme interne. Marginal au intrat în dezbatere și în controversa naturală democratică teme cu adevărat europene pentru că România nu are, spre deosebire de alții, emigranți din Orientul Mijlociu care să fi stârnit alt tip de emoții. România nu are partide eurosceptice în sensul propriu, care să se declare ca ideologie, doctrină, acțiune politică, eurosceptici”

„Indiferent ce scor vor avea partidele românești, ele vor merge. USR va merge la gruparea cu Macron, PSD la socialiști, PNL o să meargă la PPE, UDMR la PPE. Deci oricum europarlamentarii români merg toți în grupurile centriste, grupurile proeuropene din Parlamentul European”. 

 

Citeşte mai multe despre:

Mircea Geoana europarlamentare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati