Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană, interviu exclusiv la Antena 3: "NATO va adopta o nouă strategie de apărare"

Mircea Geoană, interviu exclusiv la Antena 3: "NATO va adopta o nouă strategie de apărare"

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că Alianţa va adopta o nouă strategie de apărare care va viza în mod special flancul estic.

Mircea Geoană, interviu exclusiv la Antena 3: "NATO va adopta o nouă strategie de apărare"
Sursa foto: Hepta | DPA Images
de Nadina Câmpean    |    15 Mai 2022   •   19:00

NATO are încredere totală în Volodimir Zelenski şi încurajează un dialog cu Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului cât mai repede, mai spune Mircea Geoană.

Interviul a fost realizat la finalul întâlnirii miniştrilor de externe ale statelor membre NATO, astăzi, la Berlin.

"A fost o întâlnire excelentă la Berlin, am avut trei mari subiecte pe agenda noastră. Primul mare subiect, deja comentat pe plan internaţional, este posibila candidatură a Finlandei şi Suediei pentru aderarea la NATO.

Am avut o discuţie cu cei doi miniştri de externe, o discuţie care a permis degajarea unei atmosfere constructive. Sunt încrezător că vom putea să avansăm în această direcţie, dacă cele două ţări, evident, vor avea această decizie. Finlanda deja a anunţat decizia de a candida la statut de membru al NATO", a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a mai dezvăluit că Ucraina poate câştiga acest război cu Rusia.

"O a doua discuţie foarte importantă, despre situaţia din Ucraina, continuarea sprijinului nostru pentru Ucraina. Am spus-o şi cu altă ocazie: Ucraina poate câştiga acest război. Rusia are un moment în care stagnează, obiectivele mai largi sau mai tactice ale Rusiei nu sunt îndeplinite şi de aceea vom continua să sprijinim Ucraina în lupta justă şi pe care merită şi trebuie să o câştige.

O a treia discuţie, care ne interesează şi pe noi direct, în România, şi ţările din flancul estic, a fost legată de pregătirea Summit-ului NATO de la Madrid unde vom adopta noul concept strategic, dar vom adopta şi noua postură de apărare şi descurajare pe flancul estic.

Este un subiect de maximă importanţă pentru liderii noştri, pentru noi. Miniştrii de externe au avut, aici la Berlin, o discuţie constructivă şi utilă pentru ca la Madrid să luăm decizii istorice cu privire la fortificarea prezenţei NATO pe flancul estic", a mai explicat Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close