Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda

Mircea Geoană: NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, declară că Alianţa Nord-Atlantică nu intenţionează să instaleze capabilităţi militare în Finlanda şi Suedia după ce vor deveni membre NATO.

Mircea Geoană: NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda
Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Silvia Preda    |    05 Iul 2022   •   20:58

"Nu intenţionăm să avem o prezenţă suplimentară în cele două ţări, au forţe naţionale redutabile. Au capacitatea de a se apăra", a declarat Mircea Geoană într-un interviu telefonic acordat Agenţiei France-Presse.

"În acest moment, nu avem intenţia de a avea baze NATO în cele două ţări, întrucât sunt ţări cu o maturitate militară şi strategică ridicată", a subliniat Mircea Geoană.

NATO a lansat marţi procesul de integrare a Suediei şi Finlandei

Alianţa Nord-Atlantică a iniţiat marţi procedura oficială pentru integrarea Finlandei şi Suediei, dar ratificarea acordurilor de aderare de către parlamentele statelor membre va dura câteva luni.

Finlanda şi Suedia au decis să renunţe la statutul de neutralitate şi să solicite integrarea în Alianţa Nord-Atlantică de teama riscurilor generate de Rusia.

Întrebat despre sprijinul NATO pentru Ucraina, Mircea Geoană a salutat mobilizarea ţărilor aliate, dar a recunoscut o "preocupare activă" faţă de menţinerea sprijinului material în arme şi muniţii.
 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close