Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: "Războiul din Ucraina va mai dura"

Mircea Geoană: "Războiul din Ucraina va mai dura"

Războiul din Ucraina va mai dura şi se anticipează o intensificare a răboiului pe flancul estic al Alianţei, atrage atenţia secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. 

Mircea Geoană: "Războiul din Ucraina va mai dura"
Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Silvia Preda    |    04 Apr 2022   •   17:21

"Noi încurajăm o soluţionare politică, cerem Federaţiei Ruse să încheie neîntârziat acest război inuman şi ilogic, să îşi retragă forţele şi să intre de o manieră onestă în negocieri diplomatice cu Ucraina. Din păcate, ceea ce vedem pe teren nu indică acest lucru, există o formă de regrupare a forţelor ruseşti în zona de nord, în zona Kievului, o consideram mai degrabă o repliere tactică din dorinţa de a-şi completa pierderile masive pe care le-au suferit şi pentru a fixa forţele ucrainene în jurul Capitalei Kiev.

Anticipăm, de asemenea, o intensificare a războiului pe flancul estic şi în sud, ceea ce face ca deocamdată să nu întrezărim condiţii reunite pentru o soluţionare politică. (...)

Estimarea noastră este că acest conflict va mai dura", a afirmat Mircea Geoană.

Mircea Geoană: "Nu vedem riscuri iminente cu privire la intenţia Federaţiei Ruse de a utiliza arme chimice sau nucleare"

"Nu vedem riscuri iminente cu privire la intenţia Federaţiei Ruse de a utiliza arme chimice sau nucleare, dar ceea ce am văzut în practica Federaţiei Ruse, inclusiv în comunicarea sa strategică în anii precendenţi, (...) indică faptul că acest lucru nu este imposibil. De aceea, mai degrabă preferăm să comunicăm public şi strategic şi cu dorinţa de a descuraja Federaţia Rusă să utilizeze astfel de armamente", a precizat Mircea Geoană.
 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Război Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close