Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: Rusia înregistrează victorii în Germania

Mircea Geoană: Rusia înregistrează victorii în Germania

Mircea Geoană: Rusia înregistrează victorii în Germania
Sursa foto: foto: Facebook
13 Feb 2016   •   16:53

Senatorul Mircea Geoana avertizeaza ca tensiunile dintre Rusia si Occident au ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 25 de ani, iar Moscova inregistreaza victorii facile in razboiul hibrid pe care-l poarta zilele acestea inclusiv pe strazile Berlinului, scrie Ziare.com.

"Nimic nu e intamplator la Kremlin. In aceeasi zi in care Medvedev anunta ca o interventie terestra a coalitiei occidentale in Siria risca sa declanseze al Treilea Razboi Mondial, cel mai cunoscut canal de propaganda al Moscovei, Russia Today, difuzeza inregistrari de la ample exercitii militare ale Ministerului rus de Aparare.

Nu mai putin de 9000 de soldati, 900 de unitati de echipament militar, 50 de nave de lupta, 200 de avioane si elicoptere au participat la antrenamente", sustine Mircea Geoana, fost Ambasador al Romaniei in SUA si Ministru de Externe, pe pagina sa de Facebook.

Geoana trece in revista ultimele evolutii ale tensiunilor dintre Rusia si Occident si avertizeaza ca nu s-a mai ajuns la un asemenea nivel de 25 de ani.

"Toate partile ar trebui sa se aseze la masa negocierilor, in loc sa declanseze un nou razboi mondial', spune Medvedev intr-un interviu recent pentru presa germana, in timp ce Rusia continua bombardamente aeriene in jurul orasului cheie Alep, in sprijinul ofensivei lui al Assad impotriva rebelilor. NATO a decis deja sa trimita trupe in regiunea Marii Negre, inclusiv in Romania, ca sa trimita un semnal mult mai clar Rusiei ca Aliatii sunt pregatiti pentru orice. In acest timp, razboiul hibrid al Rusiei in Germania este cel putin la fel de eficient, iar Putin isi trimite oamenii sa instige si sa creeze mici rascoale locale. Amintesc ca au trecut numai cateva zile de cand mii de etnici rusi au protestat la Berlin, sprijiniti de extremistii PEGIDA, dupa ce proaganda rusa a 'scurs' informatia ca o fata de 13 ani, rusoaica, a fost violata si chiar rapita de imigranti. Numai cu implicarea cancelariei de la Berlin s-au lamurit lucrurile si s-a demontat minciuna. Insa prea tarziu, pentru ca raul fusese facut si 'fata noastra Lisa', cum ii spunea abilul sef al diplomatiei ruse, Lavrov, devenise caz national in Rusia, dar si in Germania. Nu stiu daca se pune problema izbucnirii unui razboi planetar conventional, dar Rusia castiga batalii importante in cel psihologic. Niciodata in ultimii 25 de ani tensiunile nu au ajuns la acest nivel", incheie Mircea Geoana.

 
Nimic nu e întâmplător la Kremlin. În aceeaşi zi în care Medvedev anunţă că o intervenţie terestră a coaliţiei...

Posted by Mircea Geoana on Saturday, February 13, 2016

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Rusia
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close