Antena 3 CNN Actualitate Mischie: Sunt un ţap ispăşitor al corupţiei (VIDEO)

Mischie: Sunt un ţap ispăşitor al corupţiei (VIDEO)

Mischie: Sunt un ţap ispăşitor al corupţiei <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Iul 2007   •   13:48
4 ani de închisoare cu executare pentru Nicolae Mischie, supranumit baronul de Gorj. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a fost condamnat joi de tribunalul Gorj, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, rezultat al unei anchete începute de DNA încă din primăvara lui 2004. Trebuie să mai plătească şi 70.000 RON cheltuieli de judecată şi aproape 600.000 RON pentru expertizele făcute de DNA. Nicolae Mischie a aflat sentinţa indirect, pentru că nu s-a prezentat joi în instanţă. Şi o contestă. De altfel, ea nu este definitivă. După aflarea sentinţei, Mischie s-a arătat extrem de nemulţumit. Fostul preşedinte al consiliului judeţean Gorj a susţinut în emisiunea ?Ştirea Zilei? că sentinţa este ilegală şi incorectă. Mai mult, se consideră "un ţap ispăşitor al corupţiei". Mischie crede că sentinţa de joi este rezultatul criticilor aduse justiţiei de către Traian Băsescu la Alba Iulia.

Fostul baron de Gorj nu s-a prezentat la anunţarea sentinţei, pe motiv că are probleme în familie. În sala de judecată s-a aflat însă soţia acestuia, care consideră că singurii vinovaţi sunt jurnaliştii. Hotărârea judecătorilor de joi nu este definitivă, iar Mischie a anunţat deja că va face recurs. Şi avocatul lui Mischie consideră că hotărârea pronunţată nu este una întemeiată.

Denunţătorul lui Mischie, omul de afaceri româno-american Clement Mocanu, susţine că important este mesajul pe care îl transmite sentinţa de joi: corupţii să se ferească. Mocanu s-a autodenunţat la DNA că i-ar fi oferit acestuia mită în valoare de 400.000 de lei pentru obţinerea unor lucrări în construcţii pe teritoriul judeţului. Procurorii care au gestionat cazul au anunţat că vor ataca şi ei în instanţă decizia, întrucât consideră sentinţa prea mică.

Nicolae Mischie a mai fost condamnat în urmă cu ceva timp, definitiv şi irevocabil, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul unei arme de vânătoare, introdusă în ţară ilegal. Cât despre denunţătorul său, Mischie spune că ?se ţine de minciunile pe care le-a spus la DNA, sfătuit şi dirijat? de adversarii politici. Fostul baron de Gorj subliniază că el l-a plătit cu 1,8 miliarde de lei pe Clement Mocanu pentru lucrările la casă.

MISCHIE: SUNT UN ŢAP ISPĂŞITOR AL CORUPŢIE:

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close