Antena 3 Actualitate Misterul scheletelor descoperite pe un câmp din Olt, aproape elucidat. Ce au observat legiștii când au analizat osemintele

Misterul scheletelor descoperite pe un câmp din Olt, aproape elucidat. Ce au observat legiștii când au analizat osemintele

21 Noi 2019   •   11:11
Misterul scheletelor descoperite pe un câmp din Olt, aproape elucidat. Ce au observat legiștii când au analizat osemintele
Sursa foto: Foto: Pixabay

Cele două schelete descoperite, marţi, pe un câmp dintre două sate ale localităţii Brâncoveni, din judeţul Olt, ar avea o vechime de cel puțin 50 de ani. Procurorii au dispus efectuarea expertizei antropologice pentru a putea stabili ce vechime au acele schelete, sexul victimelor, data probabilă a decesului, dar şi dacă acestea au fost supuse agresiunilor. Din moment în moment sunt aşteptate rezultatele preliminare ale acestei expertize.

Surse din rândul anchetatorilor spun însă că specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală ar fi stabilit că vechimea cadavrelor este de cel puţin 50 de ani, rămânând în sarcina anchetatorilor să explice descoperirea scheletelor în acel loc, scrie Adevarul.

Având în vedere amănuntul privind vechimea, se ia în calcul inclusiv configuraţia localităţii cu zeci de ani în urmă, dacă vatra satului a fost mutată.

Primarul localităţii Brâncoveni, Ion Cheroiu, spune că satul Mărgheni, în vecinătatea căruia a fost făcută descoperirea, are o vechime atestată cu documente de aproape 500 de ani (atestat 1572), iar explicaţiile ar trebui căutate mai degrabă la istorici şi arheologi. Destul de aproape, la câţiva zeci de metri, curge pârâul Oltişor, care şi acesta, cu siguranţă, a influenţat aşezarea.

„Despre satul Mărgheni nu ştim, dar despre satul Brâncoveni, de exemplu, ştim că a fost strămutat cu vreo 500 de metri  în urma unei molime. Poate aşa s-a întâmplat şi cu satul Mărgheni, nu ştiu. Eu am cerut ieri informaţii la Direcţia de Cultură, aştept“, a mai spus primarul.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close