Antena 3 CNN Actualitate Mitropolitul Maramureşului, Bartolomeu Anania, transportat la o clinică din Viena pentru investigaţii medicale

Mitropolitul Maramureşului, Bartolomeu Anania, transportat la o clinică din Viena pentru investigaţii medicale

Mitropolitul Maramureşului, Bartolomeu Anania, transportat la o clinică din Viena pentru investigaţii medicale
14 Ian 2011   •   21:11

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, care este internat de la sfârşitul anului trecut la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, va fi transportat, vineri seară, cu o aeronavă, la o clinică din Viena, urmând să fie supus unor investigaţii cardiologice, afirmă surse medicale, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, Mitropolitul Bartolomeu a fost transportat cu o ambulanţă SMURD de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, de unde urmează să fie dus cu un avion la Viena.
   
Conform surselor medicale, doctorii care îl tratau la Institutul Clinic de Urologie încă din 22 decembrie au decis că IPS Bartolomeu trebuie supus unor investigaţii amănunţite, deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.
   
"Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie şi a fost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu două săptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie instensivă, deoarece starea sa se înrăutăţise. Medicii care îl supraveghează au luat decizia ca investigaţiile să fie continuate la Viena", au declarat sursele medicale.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, ambulanţa SMURD în care se află IPS Bartolomeu este pe pista Aeroportului din Cluj-Napoca, aşteptând avionul care îl va transporta pe pacient la o clinică din Viena.
   
Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, este internat din 22 decembrie 2010 la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj.
   
Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, preotul Bogdan Ivanov, declara că IPS Bartolomeu este supus unui tratament care presupune supraveghere medicală şi s-a optat pentru internare ca măsură preventivă.
   
Surse din cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj afirmau că Mitropolitul Clujului urmează un tratament pentru o afecţiune cardiacă.
  
 În aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afecţiune respiratorie" şi urmase un tratament sub supravegherea medicilor.
   
Mitropolitul Clujului va împlini, în 18 martie, 90 de ani.

×
Subiecte în articol: Viena clinica
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close