x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Mitul ceasului cu emițător care ar fi putut să-l salveze pe Ceaușescu la Revoluția din '89, lămurit de șeful securității personale a dictatorului

de D.G.   •   22 Oct 2017   •   23:02
Mitul ceasului cu emițător care ar fi putut să-l salveze pe Ceaușescu la Revoluția din '89, lămurit de șeful securității personale a dictatorului 817

Generalul Eugen Adrian Cristea, adjunctul şefului Direcţiei a V-a a Securităţii, care răspundea de paza familiei Ceaușescu, a povestit, în ediția de duminică a emisiunii Sinteza zilei, detalii mai puțin cunoscute din viața dictatorului.

Acesta a lămurit mitul ceasului pe care îl purta la mână Nicolae Ceaușescu și despre care s-a spus că avea înglobat un emițător cu ajutorul căruia Securitatea ar fi putut să intre în contact cu dictatorul și să îl salveze în timpul procesului care a precedat execuția sa în decembrie 1989.

"Ceasul acesta el îl avea din '70, cu tehnica de atunci. În perioada aceea marii producători de tehnică operativă și de telefonie scoteau din șase în șase luni o revistă în care arătau toată tehnica produsă de către uzina respectivă", a spus Cristea.

sati