Antena 3 CNN Actualitate Moartea neaşteptată a unui profesor, la numai 45 de ani. Ce i-a adus sfârşitul în lupta cu COVID-19

Moartea neaşteptată a unui profesor, la numai 45 de ani. Ce i-a adus sfârşitul în lupta cu COVID-19

Profesorul Adrian Scuriu din Iași a fost infectat cu COVID-19 și din păcate a pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Moartea neaşteptată a unui profesor, la numai 45 de ani. Ce i-a adus sfârşitul în lupta cu COVID-19
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   10:52

Profesorul ieşean a murit din cauza unei ”furtuni de citokine”, care i-a distrus ţesutul pulmonar. Adrian Scuriu, profesor de Limba şi Literatura Română la Şcoala Gimnazială “George Călinescu”, avea numai 45 de ani.

Conform primelor informaţii, bărbatul nu suferea de alte boli, care să îi grăbească moartea, dar infecţia cu virusul SARS COV 2 l-a dus în doar câteva zile de Terapie Intensivă.

”Nu am fost medicul curant al domului profesor, dar ceea ce pot spune e că, din tot ceea ce ştiu, el a primit tot tratamentul de care a fost nevoie şi care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât şi acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli. E vorba de acea furtună de citokine, a distrucţiei anatomice a ţesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieţi la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidităţi, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru ziaruldeiasi.ro. 

Profesorul era iubit şi respectat de către cei pe care îi îndruma în viaţă, vestea morţii sale fiind un şoc pentru toţi. 

“Dumnezeu modelează anumiţi oameni în aşa fel încât ei să facă o diferenţă în viaţa noastră. Şi în viaţa mea v-aţi pus cu desăvârşire amprenta!”, a scris Oana Pîrvu, o fostă elevă a profesorului pe pagina sa de Facebook. 
 

×
Subiecte în articol: COVID profesor
Parteneri
Noua lege a pensiei: Procentele de creştere pe grupele de vârstă
x close