Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care cascada Bigăr se prăbuşeşte

Momentul în care cascada Bigăr se prăbuşeşte

Cascada Bigăr din Caraş-Severin, desemnată cea mai frumoasă din lume, s-a prăbușit luni, iar momentul a fost filmat şi postat de Romsilva pe pagina de Facebook.

Momentul în care cascada Bigăr se prăbuşeşte
Sursa foto: Colaj Romsilva/Facebook
de Milena Niță    |    08 Iun 2021   •   09:08

Momentul în care cascada Bigăr din România se prăbuşeste a fost suprins de o persoană care se afla atunci la faţa locului. 

Clipul video a fost publicat de Romsilva pe pagina de Facebook, alături de un mesaj în care instituţia dezminte informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora cauza prăbuşirii ar fi intervenţia omului în circuitul apei.

Cascada Bigăr, situată în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, s-a prăbuşit din cauze naturale, sub propria greutate, după ce travertinul (piatra din care era formată cascada) li muşchiul s-au desprins.

Momentul în care Cascada Bigăr se prăbuşeste

"Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și "activist de mediu".

⚠️ Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.

Care este adevărul?

- Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei.

- Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului.

⚠️ Informați-vă corect!", este mesajul transmis de Romsilva, pe pagina de Facebook.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit sub propria greutate

Cascada Bigăr, din judeţul Caraş-Severin, a fost desemnată cea mai frumoasă din lume.

Aceasta este vizitată de peste 100.000 de turişti, după amenajarea eco-turistică a zonei.

Astfel, dacă în perioada 2016 - 2017 au vizitat cascada din vestul ţării 50.000 de turişti, în intervalul 2017 - 2018, numărul lor a depăşit 100.000.

Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01 - 06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei.

×
Subiecte în articol: Cascada Bigar Bigăr prabusire
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close