Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care susținătorii lui Donald Trump pătrund în Capitoliu, iar ședința de validare a lui Joe Biden este întreruptă

Momentul în care susținătorii lui Donald Trump pătrund în Capitoliu, iar ședința de validare a lui Joe Biden este întreruptă

Sute de susținători ai preşedintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump, au pătruns, miercuri, cu forţa în Camera Reprezentanţilor şi în Senatul SUA. Din această cauză, rocedura de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial a fost întreruptă, iar forțele de ordine au trbuit să intervină de urgență.

Momentul în care susținătorii lui Donald Trump pătrund în Capitoliu, iar ședința de validare a lui Joe Biden este întreruptă
de Gabriel Dano    |    06 Ian 2021   •   23:16

Membrii Congresului SUA sunt în siguranţă, au declarat surse din cadrul Poliţiei Capitoliului. Protestarii au pătruns în interiorul Congresului SUA, iar membrii Congresului au fost instruiți să folosească măști de gaz. Gaze lacrimogene au fost folosite în rotunda Capitoliului.

Televiziunile americane au difuzat imagini cu momentul în care susținătorii lui Donald Trump au pătruns în Capitoliu, dar și cu momentul în care ședința de validare a rezultatului scrutinului prezidențial a fost întreruptă.

Situaţia critică a venit după ce Donal Trump a refuzat să accepte rezultatele alegerilor

Trump a declarat ferm că nu-i va acorda niciodată mandatul lui Biden subliniind că rezultatele alegerilor au fost frauduloase.

Afirmațiile de fraudă electorală ale lui Trump au fost demontate pe scară largă, iar eforturile echipei sale juridice de a contesta rezultatele alegerilor în instanță au fost respinse de mai mulţi judecători.

Trump a precizat că sesiunea comună a Congresului de miercuri reprezintă o șansă de a răsturna alegerile, chiar dacă alegătorii de stat au certificat deja rezultatele și evenimentul din Capitală este ceremonial.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close