Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Întrebare neașteptată adresată de Monica Pop ministrului Sorin Cîmpeanu. De ce trebuie să existe dualitate între Ministerul Educației și cel al Sănătății

Întrebare neașteptată adresată de Monica Pop ministrului Sorin Cîmpeanu. De ce trebuie să existe dualitate între Ministerul Educației și cel al Sănătății

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a fost prezent la Sinteza zilei, unde a discutat despre noua structură a anului școlar. În timpul emisiunii de la Antena 3, Monica Pop l-a întrebat de ce trebuie întotdeauna să existe dualitate între Ministerul Educației și ministrul Sănătății și de ce trebuie ca Ministerul Sănătății să aprobe achiziționarea unor teste.

Întrebare neașteptată adresată de Monica Pop ministrului Sorin Cîmpeanu. De ce trebuie să existe dualitate între Ministerul Educației și cel al Sănătății
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   22:59

"De ce trebuie întotdeauna să existe dualitatea aceasta între dumneavostră și domnul ministru al Sănătății, de ce trebuie ca Ministerul Sănătății să vă aprobe sau nu cumpărarea unor teste și de ce nu sunteți un Minister de sine stătător în problemele acestea?

Eu nu aș vrea niciodată ca dumneavostră să luați hotărâri împreună cu ministrul Sănătății, aș vrea să fie numai ale Ministerului Învățământului, pentru că așa este normal și așa a fost întotdeauna?", a întrebat Monica Pop, la Sinteza Zilei.

Sorin Cîmpeanu a explicat că există state în care astfel de decizii de iau de Ministerul Educației, dar în prezent, stare de alertă din România abilitează atât Ministerul Sănătății cât și Ministerul Educației să ia astfel de decizii.

"Există state în care aceste decizii se iau de Ministerul Educației. Sunt convins că se iau de Ministerul Educației prin consultare cu cei responsabili cu asiugrarea din perspectiva sanitară.

Pentru a vă răspunde direct, suntem în stare de alertă, în stare de alertă avem hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar hotărârea CNSU abilitează ministrul Educației și ministrul Sănătății să reglementeze acest lucru", a explicat Sorin Cîmpeanu, în direct la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Monica Pop Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close