Antena 3 CNN Actualitate Montarea unui aparat de aer condiţionat, sport extrem la români

Montarea unui aparat de aer condiţionat, sport extrem la români

Montarea unui aparat de aer condiţionat, sport extrem la români
26 Iun 2007   •   18:36

Să trăieşti printre betoane, la 50 de grade Celsius, a devenit deja un sport extrem. Un aparat de aer condiţionat este o soluţie pentru a mai scăpa de caniculă. Numai că un lucru aparent banal devine pentru mulţi o misiune imposibilă. Cumperi aparatul acum, dar stai cu el săptămâni întregi până vine firma să îl monteze.

Vânzările de aparate au explodat, iar cei care se ocupă cu montajul nu mai fac faţă comenzilor. Nici măcar pentru cei care sunt dispuşi să plătească aşa-zisa taxă de urgenţă. Pentru care, evident, nu îţi dă nimeni chitanţă sau factură. În goana după puţină răcoare, pe principiul cu cât e mai ieftin cu atât e mai bine, mulţi ajung să cumpere orice.

Până la urmă vor să se răcorească, iar pentru asta sunt dispuşi să plătească muncitorilor zeci de euro sau şi mai mult, numai să nu aştepte cu lunile până le montează. Asta deşi cele mai multe magazine oferă transportul şi montajul gratuit.

Vestea bună este că preţurile aparatelor de aer condiţionat au scăzut în acest an cu până la 15%, comparativ cu anul trecut. Scăderea, spun specialiştii în domeniu, se datorează importului masiv de produse chinezeşti, care i-au făcut pe producătorii românii să se alinieze pentru a nu fi scoşi de pe piaţă.

Specialiştii cred că anul acesta se vor vinde aparate de aer condiţionat în valoare de 30 milioane euro. Preţul aparatele variază de la 800 RON până la 2.000 RON.

Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close