Antena 3 CNN Actualitate Cheia dosarului lui Mircea Băsescu, la “femeia de la bancă”

Cheia dosarului lui Mircea Băsescu, la “femeia de la bancă”

Cheia dosarului lui Mircea Băsescu, la “femeia de la bancă”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Mai 2016   •   21:29

Site-ul Lumea Justiției a publicat motivarea condamnării lui Mircea Băsescu și câteva elemente surpriză au ieșit la iveală. Subiectul a fost dezbătut în ediția de vineri a emisiunii Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

Interceptarile realizate cu camera ascunsa de Florin Anghel, zis „Basica”, dar si declaratiile membrilor familiei lui Sandu Anghel alias „Bercea Mondial”, s-au dovedit decisive in solutionarea pe fond a celebrului dosar de trafic de influenta intentat fratelui fostului presedinte al Romaniei, Mircea Basescu, si complicelui acestuia, Marian Capatana. Asta reiese din sentinta Tribunalului Constanta, pronuntata de judecatoarea Emilia Ganera in 8 ianuarie 2016, pe care o prezentam in premiera.

Intre timp, cauza a ajuns la Sectia penala a Curtii de Apel Constanta, instanta investita cu judecarea apelului care, la ultimul termen - 22 aprilie 2016, a decis sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 291 alin. (1) Cod penal, cu referire la sintagma „lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public”. Este vorba, desigur, despre textul de lege care defineste si pedepseste traficul de influenta, infractiune pentru care Mircea Basescu a fost condamnat de judecatoarea Emilia Ganera la o pedeapsa de 4 ani inchisoare cu executare.

Una dintre putinele necunoscute era identitiatea asa-numitei „femei de la banca”, angajata Raiffeisen din Constanta care ar fi ajutat la verificarea bancnotelor dintr-o transa de 250.000 euro, bani primiti de Marian Capatana de la familia Anghel si dati mai departe lui Mircea Basescu. Ei bine, se pare ca parchetul anticoruptie nu s-a mai deranjat sa o gaseasca pe „femeia de la banca”. Cel putin asta intelegem din sentința Tribunalului Constanta:

„Intr-un apartament din zona Delfinariu din municipiul Constanta, inculpatul Capatana Marian Adrian, cu participarea unei functionare de la Raiffeisen Bank SA (numita 'Ghiuli' - neidentificata), cu ajutorul unui aparat, si in prezenta martorilor Anghel Florin si Anghel Fanica, dar si a sotului sau, Preda Ion zis 'Gore', a verificat veridicitatea sumei de 250.000 euro (bancnote de cate 500 euro), care nu erau falsi.

Declara inculpatul Capatana Marian Adrian (f.51 col. 1 c.j.), 'dupa aceasta discutie, eu si Anghel Florin si Anghel Florica am iesit din biroul lui Basescu. Cei doi Anghel au intrat in masina lor, eu am intrat in masina mea si ne-am dus la un apartament in Constanta, zona Delfinariu, precum am stabilit, de fapt, eu le-am spus. Ne-am intalnit in apartamentul din zona Delfinariu, unde impreuna cu Anghel Florin si Anghel Florica am numarat banii si am constatat ca este vorba despre 5 teancuri a cate 100 bancnote de 500 euro, respectiv in total 250.000 euro. Eu am luat banii, 250.000 euro, si i-am dus inapoi la Mircea Basescu la birou'.”

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close