Antena 3 CNN Actualitate Motivul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României

Motivul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României

Motivul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Aug 2015   •   17:12
PRINCIPELE NICOLAE. Preşedintele Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, Dinu Zamfirescu, a comentat, în ediţia de luni a emisiunii "Esenţial", decizia Majestaţii Sale Regelui Mihai de a-i retrage titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi de a-l exclude din succesiunea la Coroana României.

Dinu Zamfirescu s-a arătat extrem de surprins de această decizie luată de Familia Regală, având în vedere că a asistat la o discuţie, la reşedinţa Majestăţii Sale din Elveţia, referitoare la rolul pe care Principele Nicolae l-ar putea avea la conducerea României.

Fostul deţinut politic a afirmat, la Antena 3, că Familia Regală ar fi vrut ca Principele Nicolae să fie educat în tradiţia şi în cultura românească, însă, pentru că era minor, părinţii săi s-au opus venirii sale în România.

Dinu Zamfirescu a mai spus că a avut ocazia să îl cunoască personal pe Principele Nicolae, subliniind că acesta s-a arătat destul de interesat de istoria poporului român, chiar dacă, iniţial, nu înţelegea foarte bine limba română.

"Probabil că a existat un motiv întemeiat ca Regele să ia această decizie", a mai spus Dinu Zamfirescu, despre această decizie care îl vizează direct pe PRINCIPELE NICOLAE.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I principele nicolae
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close