Antena 3 CNN Actualitate Motoc vrea puteri extinse pentru CCR: Este necesar un control al Parlamentului

Motoc vrea puteri extinse pentru CCR: Este necesar un control al Parlamentului

Motoc vrea puteri extinse pentru CCR: Este necesar un control al Parlamentului
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Sep 2012   •   19:24

Iulia Motoc susţine că ea şi colegii săi judecători ai Curţii Constituţionale trebuie să aibă puteri din ce în ce mai extinse. Prezentă aseară într-o emisiune tv, Motoc a vorbit despre cum a fost pusă în pericol independenţa Curţii în această vară şi a dezvăluit că şi ea, nu doar Aspazia Cojocaru, a primit ameninţări.

"Cu siguranţă am spus că au fost grave încălcări ale statului de drept, am scris în opiniile separate, şi că ea a fost o inginerie evidentă pentru oricine, o inginerie juridică care este evidentă pentru oricine. Sunt ordonanţe care au fost adoptate împreună cu legi de restrângere a competenţelor Curţii, mutarea Monitorului Oficial, care ne-au pus în imposibilitatea de a mai controla acest proces de revocare a avocatului poporului, a celor doi preşedinţi de camere şi, în ultimă instanţă, suspedarea preşedintelui", a declarat Iulia Motoc în emisiunea în care a fost invitată.

"Pe 2 iulie noi am fost din nou amenințați cu revocarea și a trebuit să facem o scrisoare către instituțiile internaționale, care cred că ne-a salvat în ultimă instanță. Dar în momentul în care se spune că vei fi revocat a doua zi este un atac politic deosebit de grav", a mai spus aceasta.

"Curtea trebuie să aibă competențe din ce în ce mai extinse. (...). Este necesar un control al Parlamentului. Este necesar aşa cum (...) vedem că toate statele care sunt democratice au acest tip de control. Noi nu putem fi traşi la răspundere pentru deciziile noastre. Cred că în acest moment nu mai există pericolul revocării, cel puţin deocamdată", a mai spus Iulia Motoc.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close