Antena 3 CNN Actualitate Mugur Ciuvică, peţiţie către Barroso: Mi-aţi lezat dreptul la un proces corect şi echitabil

Mugur Ciuvică, peţiţie către Barroso: Mi-aţi lezat dreptul la un proces corect şi echitabil

Mugur Ciuvică, peţiţie către Barroso: Mi-aţi lezat dreptul la un proces corect şi echitabil
Sursa foto: Foto: Antena3
06 Feb 2013   •   23:23

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a transmis o petiţie preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso în legătură cu Raportul Comisiei către Parlamentul European.

Mugur Ciuvică a declarat în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 că, prin afirmaţiile din raportul CE privind reglementările din presă, Jose Manuel Barroso i-a lezat dreptul la un proces corect şi echitabil.

”În data de 20 noiembrie 2012, am sesizat Consiliul Naţional de Integritate (CNI), organismul de control al ANI, cu privire la problemele de integritate ale preşedintelui Agenţiei, Horia Georgescu", scrie Ciuvică.

"În urma acestei sesizări şi a dezbaterii care a însoţit-o, Horia Georgescu mi-a intentat un proces civil. Până la apariţia Raportului Comisie Europene, nu am luat în serios acţiunea civilă a lui Horia Georgescu. Până la apariţia Raportului Comisiei Europene, nu am luat în serios nici ameninţarea cu acţiunea penală formulată de Horia Georgescu", continuă Mugur Ciuvică.

"Consider că indicaţiile date de dumneavoastră constituie presiuni asupra justiţiei române şi îmi lezează grav dreptul la un proces corect şi echitabil. Dacă dumneavoastră consideraţi că presa poate face presiuni asupra justiţiei din România, cu atât mai mult recomandările unei instituţii de talia Comisiei Europene vor fi considerate de justiţia românească adevărate obligaţii", a arătat Mugur Ciuvică în petiţia trimisă preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close