Antena 3 CNN Actualitate Mulți români cu centrală de apartament fac această greșeală uriașă iarna!

Mulți români cu centrală de apartament fac această greșeală uriașă iarna!

Mulți români cu centrală de apartament fac această greșeală uriașă iarna!
20 Noi 2019   •   19:39

Principala greșeală pe care o fac românii când vine vorba despre buna funcționare a centralelor termice este să evite o verificare atentă a echipamentului și a instalației termice.

De asemenea, revizia întregului sistem înainte de scăderea drastică a temperaturilor este de o foarte mare importanță. În acest mod, puteți evita și eventualele defecțiuni, întâlnite cât se poate de des, în timpul iernii.

Mai trebuie verificată și presiunea din instalație și corectată la o valoare cuprinsă între 1,5 bar – 2 bar, fiind recomandată ca măsură de prevenire a presiunii mult prea ridicate. Trebuie luați în vedere și robineții cu cap termostat care pot îmbunătăți și corecta diferențele de termperatură. D

acă diferențele sunt mult prea mari, între camerele din același apartament sau casă, se pot instala astfel de robineți. Vor veni în ajutor pentru ajustarea termică din încăperi, iar căldura va fi distribuită într-un mod echilibrat, potrivit economica.net.

La toate acestea se adaugă și verificarea periodică, o dată la 2 ani, dar și reviiile anuale, care reprezintă câțiva pași foarte importanți ce trebuie respectați de utilizatorii de centrale termice. O dată pe an trebuie curățate și coșurile de fum, sau sistemel de evacuare, fiind o acțiune recomandată pentru a evita pericolul din locuință. Este o acțiune ce se efectuează în special înainte de începerea sezonului rece, pentru a fi evitate și depunerile care pot să înreuneze evacuarea de fum sau gaze toxice din centrală.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close