Antena 3 CNN Actualitate Munca în străinătate atrage ţepele mioritice

Munca în străinătate atrage ţepele mioritice

Munca în străinătate atrage ţepele mioritice
20 Mar 2007   •   15:31

Au visat la un trai mai bun şi au vrut să şi-l cumpere; pentru asta au plătit bani grei ca să primească contracte de muncă în Irlanda. N-au primit în schimb decât o... ţeapă românească. Este vorba de câţiva muncitori români care, după ce au dat unei firme de intremediere câteva sute de euro fiecare, s-au dus în Irlanda unde s-au trezit ai nimănui. Firma care i-a trimis le-a făcut rost doar de contracte de muncă fictive. Acum, patronul nu mai vrea să le dea banii înapoi păcăliţilor.

Calvarul celor opt a început acum două luni. Au văzut un anunţ într-un ziar care le promitea contracte de muncă în Irlanda. Când au citit că pot câştiga 650 de euro pe săptămână, n-au stat pe gânduri şi au bătut la uşa firmei. Ameţiţi de visul irlandez nu şi-au pierdut vremea cu amănunte. Au lăsat baltă locurile de muncă, au făcut datorii şi au plecat. Abia în Irlanda şi-au dat seama că au fost păcăliţi.

S-au întors acasă şi s-au dus direct la firmă, ca să-i ceară socoteală patronului. Cât despre bani, patronul le-a dat până acum câte două sute de euro. Restul... ?le mai dau câte o sută de euro şi cu asta nu le mai dau nimic... nu am de unde...?, spune Mircea Stan, directorul firmei de plasare a forţei de muncă. Oamenii vor încerca acum să-şi recupereze banii prin instanţă. Numai că şi asta costă, iar ei nu mai au bani.

Observator

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close