Mutare-șoc: Membru USR, atac la Klaus Iohannis

14 Noi 2019   •   15:19
Mutare-șoc: Membru USR, atac la Klaus Iohannis

Andrei Caramitru îl critică în termeni duri pe Klaus Iohannis. Membrul USR susține că singurul motiv pentru care îl va vota este ca să nu dea vreo șansă PSD-ului.

”M-am bucurat ca dl Iohannis a vorbit ieri. Avem standarde atât de scăzute încât ceva atât de “normal” devine un eveniment. Faptul ca a fost fluent nu mă miră deloc - știam că este o persoană inteligentă.

Da. Îl voi vota ca sa nu dau o șansă PSD-ului. Părerea mea este însă aceeași ca pana acum. Că dl Iohannis reprezintă perfect menținerea status-quo-ului, a sistemului existent, a situației de dinainte de Dragnea. Perioada USL cu o tentă pro-UE/NATO.

De ce spun asta?
* nu a propus nimic pe repararea justiției. Problema e la ministru. Nu are opinii despre ce trebuie făcut. Nu a criticat pe Savonea nici o secundă. Nici nu se va implica in CSM deși poate face asta constituțional
* a spus clar: PSD era OK înainte de Dragnea, ba chiar până și Ponta era OK. Normal - mesaj consistent de la vicele USL de acum câțiva ani
* Nu a vorbit o secunda de USR/PLUS. Nu există in mintea lui, deși e a 3-a forță din țară.

Ce înseamnă asta pentru al doilea mandat? Cred ca directia e evidentă:
* PSD va fi izolat total. Asta e bine
* ALDE, ProRo și PMP sunt perfect frecventabile. Asta mă îngrijorează
* Va face tot ce se poate pentru a izola USR sau pentru a-l dilua către o direcție “tehnică”, fără intransigență și cereri de reformă curajoasă. O anexa palidă a PNL
* Ținta este înlocuirea partidului-stat PSD cu partidul-stat PNL (însă in jurul aripii USL, nu cea reformatoare de acolo). Un pic mai bine - da. Reformă reală - nu.

Deci îl votam. Nu avem încotro. Dar trebuie să înțelegem riscurile și care e directia dată de la vârful minunatului nostru stat”, a spus Caramitru.

x close