Antena 3 CNN Actualitate Narcisa Iorga: Mehedințiul s-a umplut de români care au lucrat în Italia și Spania! Ce va urma, Dumnezeu cu mila!

Narcisa Iorga: Mehedințiul s-a umplut de români care au lucrat în Italia și Spania! Ce va urma, Dumnezeu cu mila!

Narcisa Iorga, fost membru CNA, trage un semnal de alarmă în privința unui alt spital care ar putea să aibă aceeași soartă ca a celui din Suceava. Este vorba despre Spitalul Județean din Mehedinți. Nici în acest caz personalul medical nu a primit echipament de protecție, iar riscul de infectare este uriaș.

Narcisa Iorga: Mehedințiul s-a umplut de români care au lucrat în Italia și Spania! Ce va urma, Dumnezeu cu mila!
Sursa foto: rtbf.be
27 Mar 2020   •   19:18

"La Spitalul Județean Mehedinți, s-au prezentat 7 pacienți cu pneumonie într-o singură noapte. Mulți față de o noapte obișnuită. Nu sunt testați toți. Rezultatele, în 48 de ore. Cât timp nu sunt diagnosticați cu Covid 19, personalul care-i îngrijește nu primește echipament de protecție.

Medicii și asistentele se gândesc să-și improvizeze viziere din recipiente PET de 5 litri, caută căști de duș de unică folosință pentru a-și proteja părul și cizme de cauciuc pentru a evita contactul cu pielea picioarelor.

Așa vrem noi să ne protejăm medicii și personalul sanitar de răspândirea noului coronavirus. Spitalele s-au golit, în așteptarea pacienților cu Covid 19. De ce nu sunt testați toți cei pe care triajul îi internează? Oricum, nu se mai internează decât urgențele majore.

De ce nu se oferă echipament personalului medical și sanitar care intră în contact cu pacienții decât după ce aceștia sunt diagnosticați cu Covid-19? Nu pot să-nțeleg protocoalele impuse, de ce nu se renunță la ele nici acum, după Suceava. Ce-așteptăm? Să ne îmbolnăvim toți medicii?

Mehedințiul are sate întregi care lucrează în Italia și Spania, plus satele de romi din sudul județului, care s-au umplut în ultimele săptămâni. Probabil că situația se repetă în cele mai multe județe din țară. Suceava e doar vârful icebergului. Ce va urma, Dumnezeu cu mila!", a scris Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Narcisa Iorga coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close