Antena 3 Actualitate Nepotul lui Iuliu Maniu, scrisoare către Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui

Nepotul lui Iuliu Maniu, scrisoare către Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui

18 Feb 2017   •   20:23
Nepotul lui Iuliu Maniu, scrisoare către Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui

Nepotul lui Iuliu Maniu, doctorul Ioan Boilă, îi trimite o scrisoare președintelui Klaus Iohannis prin care îi cere să întreprindă demersuri pentru a reuși să găsescă rămășițele trupești ale lui Iuliu Maniu.

„În ziua de 5 februarie 1953, a murit în închisoarea Sighet, Iuliu Maniu, condamnat de comuniști ca trădător de țară. Adevărul este că el a fost condamnat și exterminat pentru că s-a opus comunizării României. El a fost scos din celulă, târât pe coridoarele temniței și aruncat într-o groapă comună pe un teren din Sighet. Noi, familia lui Iuliu Maniu avem ferma convingere că a existat și există posibilitatea de identificare a osemintelor lui Iuliu Maniu și  a le da pentru a fi înmormântate la Bădăcin, lângă părinții săi, conform dorinței sale.

Vă rog, deci, să dispuneți ca toate organele abilitate și cu obligații în acest sens să împlinească această dorință a noastră. Considerăm această obligație firească pentru un stat democrat și responsabil care își cinstește martirii”, semnează dr. Ioan Boilă, în scrisoarea către Klaus Iohannis, informează salajulpursisimplu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close