Antena 3 CNN Actualitate Niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală. Ce spune ministrul Pricopie despre Codul Etic

Niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală. Ce spune ministrul Pricopie despre Codul Etic

Niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală. Ce spune ministrul Pricopie despre Codul Etic
de S.T.    |    29 Mar 2014   •   19:54

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a vorbit, sâmbătă, la emisiunea "Dincolo de Ştiri cu Cristina Ţopescu", despre Codul etic pentru profesori.

"Este un document important, care trebuie să fie dezbătut şi acceptat de către corpul profesoral într-o anumită măsură (...). În sistemul de educaţie, degeaba aprobi un document în biroul ministrului, dacă acel document nu este cunoscut şi într-o anumită măsură şi susţinut", a spus ministrul Educaţiei.

Codul Etic: Profesorii, obligaţi să nu mai ceară bani

Potrivit Codului etic, niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală întrucât, după prima abatere, acesta va fi exclus din corpul profesional.

Proiectul Codului etic interzice profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi sau părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare, dar şi să facă meditaţii cu proprii elevi.

Referitor la problema meditaţiilor, ministrul Pricopie a declarat că nu se pune problema ca meditaţiile să fie scoase în afara legii. Potrivit acestuia, este important ca meditaţiile să se facă legal.

"Dacă eşti profesor şi vrei să faci meditaţii trebuie să declari la FISC veniturile, este lege(...). Din punctul meu de vedere, nu este bine să faci meditaţie cu proprii elevi. Atunci apare un anumit tip de conflict de interese, apare o suspiciune de tratament preferenţial şi nu cred că este bine să se întâmple acest lucru", a declarat minstrul.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii şi a comentat pe marginea subiectul dezbătut de invitaţii Cristinei Ţopescu.

Potrivit acestuia, sunt foarte multe capitole la care alocările pentru şcoli sunt ZERO.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Dincolo de Ştiri cu Cristina Ţopescu".


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close