x close

Niciun sportiv român venit din Italia nu se află în carantină

25 Feb 2020   •   23:09
Niciun sportiv român venit din Italia nu se află în carantină Antena 3

Sportivii români care s-au întors din Italia nu vor fi plasați în carantină, aceștia având parte de control amănunțit la aeroport.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că niciun sportiv român, dintre cei care s-au întors din Italia, nu este în situaţia de a fi plasa în carantină, precizând că lotul de kaiac-canoe a efectuat cantonamentul la sute de kilometri de zonele în care există pericolul infestării cu coronavirus.

"Am ţinut permanent legătura cu Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, pentru că discuţiile legate de aducerea sportivilor aflaţi în cantonament în Italia, în zonele care în acest moment nu sunt de risc, au demarat încă de luni dimineaţă. Ieri seară au venit primii doi sportivi, urmând ca în această seară să sosească şi restul delegaţiei, încă şase sportivi şi patru oameni din staff-ul tehnic. Ei vin din Sabaudia, unde au avut cantonamentul, undeva între Roma şi Napoli, la sute de kilometri de locul unde este focarul. Domnul Bîrlădeanu m-a informat că au făcut toate procedurile pe aeroport, nu au niciun fel de restricţie şi, atenţie, repet, nu vin dintr-o zonă cu risc. Li s-au făcut evaluările pe aeroport, au fost verificaţi şi nu sunt supuşi criteriilor procedurilor de carantină. Le solicităm colegilor de la Sindicatul Naţional de Sport şi Tineret să nu mai răspândească astfel de zvonuri şi de informaţii nefondate în contextul în care încărcătura emoţională în aceste zile este şi aşa foarte mare. Niciun sportiv român venit din Italia, component al lotului olimpic, nu se află în acest moment în situaţia de a fi plasat în carantină", a declarat Stroe.

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati