Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Botgros, zi de naștere tristă. Aniversarea celor 69 de ani, umbrită de un eveniment dureros

Nicolae Botgros, zi de naștere tristă. Aniversarea celor 69 de ani, umbrită de un eveniment dureros

Nicolae Botgros a împlinit marţi, 25 ianuarie, 69 de ani, însă aniversarea artisului este una umbrită de un eveniment extrem de dureros.

Nicolae Botgros, zi de naștere tristă. Aniversarea celor 69 de ani, umbrită de un eveniment dureros
Sursa foto: Agerpres | CONSTANTIN CIOBOATA
de Gabriel Dano    |    26 Ian 2022   •   17:44

Nici în acest an, Nicolae Botgros nu a putut petrece, pentru că în urmă cu 9 ani, la aceeași dată, a primit cea mai dureroasă veste posibilă: mama sa a murit.

Dirijorul mărturisește că a făcut parastas, atât pentru mama lui, cât şi pentru soţia lui, Lidia Bejenariu, care a murit acum şase luni.

"Ca ieri am înmormântat-o pe mama în urmă cu nouă ani şi ceva şi ca mâine soţia mea împlineşte jumătate de an de când a plecat în lumea celor drepţi. Aşa că nu pot să fac sărbătoare între aceste două grele evenimente", a explicat Nicolae Botgros, conform publika.md.

Soţia lui Nicolae Botgros a murit în iulie 2021

Anul 2021 a fost unul greu pentru Nicolae Botgros. Soția artistului, Lidia Bejenariu, s-a stins din viaţă după o boală grea, în iulie.

Nicolae Botgros, diagnosticat a doua oară cu COVID

La începutul lunii ianuarie, dirijorul Nicolae Botgros a fost diagnosticat pentru a doua oară cu coronavirus.

De data aceasta, artistul de peste Prut a declarat că are o formă uşoară a bolii şi nu are simptome, spre deosebire de prima dată, când a ajuns pe patul de la Terapie intensivă.

"Sunt vaccinat de două ori şi cred că de data asta nu îşi are locul o formă mai severă.

E mai mult o răceală, îşi revine vocea, sunt bine. Mai am 2-3 zile şi ies din carantină", a declarat maestrul.

Prima dată, dirijorul Orchestrei "Lăutarii" s-a infectat la sfârşitul lunii octombrie 2020.

Între timp, însă, mai exact în primăvara anului 2021, artistul a reuşit să se vaccineze şi îi îndeamnă pe toţi să facă asta.  

"Vaccinul de data asta s-a dovedit a fi foarte bun.  Am avut un guturai, nu am avut febră, saturaţia foarte bună. M-a protejat foarte mult vaccinul", a spus Nicolae Botgros.

Anul trecut, Nicolae Botgros a fost internat pentru o lună de zile la Terapie Intensivă din cauza infecției cu Sars-CoV-2.

"Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70 la sută, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat.

Când pacienții sunt mai agitați, mai agresivi, medicii le pun niște injecții și îi calmează", spunea artistul la acea vreme.
 

×
Subiecte în articol: Nicolae Botgros
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close