Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Manolescu: subiectul 3 de la Bac nu e rezolvabil!

Nicolae Manolescu: subiectul 3 de la Bac nu e rezolvabil!

Nicolae Manolescu: subiectul 3 de la Bac nu e rezolvabil!
29 Iun 2007   •   19:02

Au ieşit aproape plângând de la examen! Elevii care au dat bacalaureatul la limba română au rămas şocaţi de cerinţe. Şi profesorii reclamă faptul că subiectele au fost foarte dificile. Mai ales-cel de-al treilea despre care până şi criticii spun că e... aproape nerezolvabil! Elevii au fost surprinşi de subiectele de la română. Subiectul 3 care a dat bătăi de cap elevilor porneşte de la un citat de-al lui Nicolae Manolescu. "Tradiţionalismul nu este convertirea semănătorismului, tradiţionalismul este un stil, o formă inventată de poeţii moderni, ieşiţi adesea din şcoala simbolismului".

Însuşi criticul literar e de părere că subiectul nu putea fi rezolvat decât dacă elevii ar fi citit manualul coordonat de el. Profesorii trebuia să fi stabilit bibliografia. ?Dacă elevii au învăţat după manualul coordonat de mine există informaţia, dacă nu, nu e rezolvabil,?
a declarat Manolescu. Profesorii de română spun că subiectul nu a fost deloc bine redactat. În plus, nu era singura propunere ambiguă din cele o sută postate pe Internet.

Cei mai mulţi elevi care au ieşit de la proba de română spun că nu au înteles cerinţa. Rezultatele finale la bacalaureat vor fi publice în mai puţin de două săptămâni.

NICOLAE MANOLESCU: {a}manolescu_29iun{/a}
SUBIECTUL 3 LA BAC A DAT DURERI DE CAP

AICI PUTEŢI SĂ ÎI TRIMITEŢI MINISTRULUI EDUCAŢIEI, CRISTIAN ADOMNIŢIE, MESAJE SAU ÎNTREBĂRI PRIVITOARE LA BACALAUREAT - [email protected], sau pe adresa Str. Spiru Haret, nr. 10, sector 1, Bucureşti

BAREMUL DE CORECTARE A SUBIECTULUI 78 LA PROBA SCRISĂ DE LIMBA ROMÂNĂ(PDF)
Citiţi LICEENII DESPRE BAC: UN FLEAC, I-AU CIURUIT!

Observator

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close