Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Mischie a fost dus în arest. Fostul preşedinte al CJ Gorj a fost condamnat definitiv pentru mită

Nicolae Mischie a fost dus în arest. Fostul preşedinte al CJ Gorj a fost condamnat definitiv pentru mită

Nicolae Mischie a fost dus în arest. Fostul preşedinte al CJ Gorj a fost condamnat definitiv pentru mită
de O.P.    |    19 Mar 2013   •   05:43

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost încarcerat în această noapte. Condamnat definitiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă, Mischie va sta în următorii 4 ani în spatele gratiilor. Fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj susţine că decizia este o gravă eroare judiciară şi îşi va căuta dreptatea la CEDO.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj i-a aşteptat pe poliţişti chiar la parterul vilei renovate de cel care l-a denunţat în 2004 la Direcţia Naţională Anticorupţie. Rudele şi prietenii l-au vizitat pentru ultima oară, înainte de încarcerare.

Nicolae Mischie a fost dus în arest de către poliţiştii gorjeni după ce Curtea Supremă l-a condamnat definitiv la închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, în perioada 1999-2002, Mischie i-ar fi promis unui om de afaceri că-l va ajuta să obţină contracte pe bani publici, în schimbul mai multor bunuri şi a unor lucrări de renovare în valoare de 450.000 de lei.

Nicolae Mischie a fost condamnat, în iunie 2012, de Curtea de Apel Timişoara la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Decizia a fost atacată cu recurs. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat de trei ori luarea unei hotărâri în acest caz. Nicolae Mischie mai are, în prezent, o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de un an de închisoare cu suspendare -pentru că a introdus în ţară o armă de vânătoare pe care nu a declarat-o la vamă. Pedeapsa a fost contopită cu pedeapsa de 4 ani de închisoare dată acum de Curtea Supremă.

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close