Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Bănicioiu, despre cum l-a resuscitat pe Mihai Tudose

Nicolae Bănicioiu, despre cum l-a resuscitat pe Mihai Tudose

Nicolae Bănicioiu, despre cum l-a resuscitat pe Mihai Tudose
27 Mar 2019   •   15:53

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu era cu Mihai Tudose la o ședință, când fostului premier i s-a făcut rău și a făcut infarct. Bănicioiu a intervenit imediat.

„Eu eram lângă el, la masă, şi la un moment dat am văzut că şi-a pus capul pe masă. Chiar spusese că nu se simte bine, şi, când m-am dus lângă el, după o discuţie, am aflat că avea o durere în capul pieptului, care ulterior am constatat că era difuză, spre stânga, cu transpiraţie excesivă. Am încercat să îl ridic, dar avea ameţeli”, a spus Bănicioiu, precizând că ulterior, acesta şi-a pierdut cunoştinţa şi l-a resuscitat, până la sosirea ambulanţei, scrie Libertatea.

Bănicioiu este de profesie medic stomatolog.

A mai intervenit acum șase ani să salveze o fetiță

În urmă cu aproape șase ani, Nicolae Bănicioiu ar mai fi intervenit de urgență pentru a salva viața unei tinere. Scena s-a petrecut pe drumul dinspre București spre Buzău, atunci când două fete au fost accidentate de un TIR pe trecerea de pietoni. Din păcate, una dintre ele a murit.

Martor al accidentului a fost preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, care venea dinspre Bucureşti spre Buzău. El a povestit că imediat după producerea accidentului la faţa locului a ajuns şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care circula dinspre Buzău spre Bucureşti, el participând la alegerile pentru desemnarea preşedintelui PSD Buzău. „Am oprit şi eu şi el. Nicu Bănicioiu le-a făcut masaj cardiac amândurora, eu am sunat la ora 18.00 la 112, după care l-am sunat personal pe Raed Arafat. Cele două fete au fost preluate de două ambulanţe, iar starea lor era gravă. De fapt, una dintre ele este în stare mai gravă, dar va veni un elicopter să o transporte de la Buzău la Bucureşti”, a adăugat Oprişan.
 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close