Antena 3 CNN Actualitate Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, mesaj pentru români: "Găsește-ți șira spinării și învață să spui Nu!"

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, mesaj pentru români: "Găsește-ți șira spinării și învață să spui Nu!"

Povestea şi istoria zbuciumată a legendarei trupe Phoenix, o trupă care a renăscut de atâtea ori din propria cenușă, va fi lansată mâine în cadrul unui film documentar. Ce mesaj puternic se transmite pentru români în aceste vremuri tulburi.

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, mesaj pentru români: "Găsește-ți șira spinării și învață să spui Nu!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mihaela Bîrzilă    |    15 Oct 2022   •   20:05

Filmul "Phoenix. Povestea" este un documentar inedit şi complex, pentru care regizorul Cristian Radu Nema a scos din propria arhivă imagini imortalizate chiar de el în cei 15 ani de când a intrat în intimitatea vestitei formații.

"Admirația mea pentru trupă este dintotdeauna. Pasiunea mea pentru film este și ea aproape dintotdeauna, iar acum se îmbină, mai mult decât perfect, a mărturisit regizorul Cristian Radu Nema.

"Găsește-ți șira spinării și învață să spui Nu!"

Filmul-documentar vine şi cu un mesaj puternic pentru români. 

"Asta îmi doresc! Toate piesele noastre sunt încărcate de mesaj care au rostul de întării șira spinării la români. Am fost interziși şi în anii socialismului şi în anii aştia suntem daţi la o parte pentru că le stam în drum unora.

Pentru că încercăm să încurajăm românul să stea drept, să nu se aplece, să nu bată mătănii, să stea mândru, să lupte. Ne-am pierdut mândria şi îmi pare rău.

Suntem o mică tară care, de fapt, nu se mai cheamă România", a spus liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci. 

"Toate statele sunt mândre, numai noi nu. De ce?"

Nicu Covaci a rămas un protestatar are o ciudă teribilă pe toți cei care n-au făcut nimic pentru România și – spune el – au trădat-o.

"Eu mi-am jurat că în viaţa mea o să fac numai bine şi pentru bine am sărit în foc şi am demonstrat-o. Răul trebuie pedepsit.

Răul este în primul rând lipsa șirei spinării şi mândria. Toate statele sunt mândre, numai noi nu. De ce? Nu avem cu ce să ne mândrim? Suntem cea mai bogată ţară din Europa", a mai spus liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci în emisiunea News Magazine de la Antena 3 CNN

Interviul exclusiv, pe larg, în materialul video de mai sus. 

×
Subiecte în articol: phoenix film poveste
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close