Antena 3 CNN Actualitate Fostul președinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul președinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul președinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iun 2016   •   10:30

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat definitiv, miercuri, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul Centrului Militar Constanța.

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis să majoreze pedeapsa în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Dacă, inițial, acesta a fost condamnat de Tribunalul Constanța la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, magistrații Curții de Apel au decis ca acesta să facă cinci ani de pușcărie pentru infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Nicuşor Constantinescu mai este acuzat și de constituirea unui grup infracțional organizat, dar și conflict de interese.

Constantinescu a fost condamnat pentru abuz în serviciu în formă continuată în dosarul privind Centrul Militar Judeţean Constanţa, pentru refuzul de a finanţa activitatea acestuia în perioada 2009 - 2013, respectiv asigurarea telecomunicaţiilor şi a pazei. 

De asemenea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este obligat să plătească la stat 4.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.

Fostul baron de Constanţa a mai fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la șase ani închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi nu a respectat dispoziţiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale eoliene
 

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close