Nicuşor Constantinescu a fost eliberat. Va fi cercetat sub control judiciar

de S.T.    |    20 Mar 2014   •   17:53
Nicuşor Constantinescu a fost eliberat. Va fi cercetat sub control judiciar Foto: Agerpres

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, reţinut miercuri de procurorii anticorupţie, a fost eliberat.

"Eu am adus toate contraargumentele vizavi de aberaţiile şi tot ceea ce se scrisese în rechizitoriu. Judecătorul, spre lauda justiţiei române, a avut puterea să nu accepte prelungirea termenului de reţinere pentru 29 de zile(...). Astăzi s-a făcut dreptate pentru mine", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

"Am stat pe nedrept în arest, pentru că eu nu reprezint un pericol social. Eu sunt reprezentantul a 750.000 de cetăţeni, care m-au votat de trei ori în judeţul Constanţa şi Dobrogea şi asta înseamnă că justiţia a dat dreptate celor care au avut încredere în mine în permanenţă", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.


Parteneri
x close