Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar
de S.T.    |    25 Noi 2016   •   13:21

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul CJ Constanţa, şi Ioan Ichim, administrator al unei societăţi comerciale, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, Nicuşor Constantinescu şi Titi Cenuşă, prin acţiuni concertate, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul derulării unui acord de asociere în vederea participării la procedura de achiziţie publică "Documentaţie cadastrală şi înscriere în cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere".

Procurorii susţin că Nicuşor Constantinescu şi Titi Cenuşă au coordonat acţiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferenţial, lucrările de cadastrare a drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Constanţa către o societate administrată de Ioan Ichim.

Frauda în dauna bugetului judeţului Constanţa s-a realizat prin efectuarea de către Nicuşor Constantinescu în mod coordonat a unor plăţi nelegale în valoare totală de 11.621.345 lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de Ioan Ichim pentru lucrări de cadastrare a drumurilor judeţene, susţin anchetatorii.

Restul plăţilor au fost făcute din bugetul CJ Constanţa în mod indirect, prin alocări bugetare către 45 de comune, care la rândul lor au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiaşi societăţi comerciale, pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale.

Anchetatorii mai arată că lucrările aparent efectuate, "care oricum nu aveau nicio utilitate", au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive).

Toate aceste lucruri s-au produs în condiţiile în care societatea administrată de Ioan Ichim nu a predat niciodată beneficiarului produsele care au făcut obiectul procedurii de achiziţie publică organizată de CJ Constanţa, iar niciuna dintre situaţiile de plată/decont rectificativ, anexată facturilor, nu cuprinde, în condiţiile legii, cantităţile şi preţurile unitare ale serviciilor de cadastru care au fost achiziţionate în baza acordului, indică DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Fosta poliţistă din dosarul fraţilor Tate, trântită la pământ
x close