Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Constantinescu rămâne sub control judiciar

Nicuşor Constantinescu rămâne sub control judiciar

Nicuşor Constantinescu rămâne sub control judiciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2015   •   17:58

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne sub control judiciar după ce joi magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins solicitarea acestuia de ridicare a măsurii respective în dosarul penal privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, scrie Agerpres.

Judecătorii au respins şi cererea lui Nicuşor Constantinescu de a nu mai fi obligat să nu comunice cu salariaţii CJ şi cu consilierii judeţeni care au legătură cu dosarul penal menţionat, restricţie impusă de instanţă, în condițiile în care acesta şi-a reluat de aproape o lună activitatea la şefia CJ.

Magistraţii constănţeni au decis cercetarea sub control judiciar a lui Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrul Militar Zonal după ce, în noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia acestuia faţă de măsura arestării preventive într-o altă cauză şi a dispus cercetarea sub control judiciar.

La Constanţa, Nicuşor Constantinescu este cercetat pentru abuz în serviciu sub formă continuată într-un dosar privind Centrul Militar Zonal. La Bucureşti, el este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.

Nicușor Constantinescu a venit pe 6 noiembrie 2014 la Bucureşti, din Turcia, după ce fusese reţinut de Poliţia din Istanbul.

Preşedintele CJ Constanţa s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Pe numele său au fost emise două mandate de arestare preventivă de către instanţele din România, deoarece nu s-a întors în ţară la data stabilită de procurorii DNA.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close