Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Constantinescu se plânge de condiţiile din penitenciarul Rahova. Mazăre: Acolo e frig

Nicuşor Constantinescu se plânge de condiţiile din penitenciarul Rahova. Mazăre: Acolo e frig

Nicuşor Constantinescu se plânge de condiţiile din penitenciarul Rahova. Mazăre: Acolo e frig
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Noi 2014   •   18:54

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, se plânge de condiţiile proaste din penitenciarul Rahova.

Unitatea sanitară nu are medic oncolog şi nu poate fi tratat cum trebuie. Cel puţin asta i-a transmis şeful suspendat al CJ Constanţa, primarului oraşului, Radu Mazăre, care mâine va merge cu fiica lui Nicuşor Constantinescu să îl viziteze în penitenciar.

"Am înţeles că e îngrijit bine, dar nu are parte de îngrijire de specialitate, nu există oncolog, este frig şi are voie o vizită pe săptămână. Mâine va merge fata lui să-i ducă haine, pentru că dorm îmbrăcaţi. Am să încerc şi eu mâine să merg cu Smaranda la el. A zis (Constantinescu - n.r.): ", a spus primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Constantinescu a fost arestat preventiv în urmă cu patru zile, când a revenit din Turcia. 

Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Cine este Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60% din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, al cărei preşedinte este Radu Mazăre.

Constantinescu, în vârstă de 48 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a şefului suspendat al CJ Constanţa, edilul are diverse cote din şase terenuri intravilane, trei case de locuit, o casă de vacanţă, o şalupă, cinci maşini, dar şi aproape un milion de dolari într-un depozit bancar.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu Radu Mazare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close